elektronikci
FD Üye
Nohut Mayasından Çok Tatlı Doğal Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Gereçler
- Açık inek sütü ve nohut
Nohut Mayasından Çok Tatlı Doğal Konut Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel nohuttan nasıl yoğur mayası elde ettim size biraz onu anlatayım. Nohut mayamız 3 kademeden oluşmaktadır.
- 1. Etap:ben yarım litre taze inek sütünden yaptım birinci mayamı 1 su bardağı sütü ılıttım parmağımızı yakmayacak biçimde olucak.
- Küçük bir cam kavonozun içine yıkadığım 21 adet nohutu koyuyoruz.
- Sonra içine sütümüzü ek ediyoruz kapağını kapatıp sarıp 12 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- 12 saatin sonunda birinci oluşan yoğurdumuzu görüyoruz.
- 2. Kademe: yeniden evvelki yaptığımız üzere 1 su bardağı sütü ılıtıyoruz.
- Oluşan yoğurtan yalnızca yoğurdundan alıyoruz bir tatlı kaşığı kadar kokusu birinci etapta pek güzel değil fakat sonuç süper olacak.
- Oluşan yoğurtla sütümüzü mayalıyoruz yeniden saralım ve yeniden dinlenmeye bırakalım. Bu sefer 8 saat olacak dinlenme süremiz sekiz saatin sonunda elimize gerçek yoğurt geliyor fakat kokusu hala güzel olmayabilir.
- Son sürecimiz var daha artık 3:aşama artık yoğurdumuzu ne kadar sütten yapmak istiyorsak yapalım ben elimde kalan yarım litrenin kalanına yaptım.
- Birinci garantiye almak istedim düzgün olmazsa diye sütümü ılıttım yoğurdumu mayaladım kavanozda yaptım ve taş üzere tutmuştu mayası tadı çok lezzetliydi.
- Daha sonra 5 litreden yaptım yoğurdumu ortadan haftalar geçmesine karşın tadı birinci günkü kadar tatlı ve lezzetli oldu denemek isteyen herkese şimdiden kolay gelsin
- Küçük bir not:ben yoğurdumu genelde 45 derecede mayalıyorum.
- Üzerini de ince iki kat tülbent örtüyorum o biçimde 12 saat dinlendiriyorum içinde hiç su olmuyor.
- Birinci mayamızı yapması uzun diye vazgeçmeyin inanın sonuç mükemmel olacak hepinize şimdiden afiyet olsun. .