Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük domates
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 zirveli tatlı kaşığı domates salçası
- 1 doruklu tatlı kaşığı biber salçası
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı su
- 1 çay tabağı kadar kıyma
- Kekik
- Tuz
- Pul biber
- İsot
- Kimyon
- Çok az sıvı yağ
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir fırın tepsisine haşlanmış nohutu alalım. (buzluktan çıkmış olabilir).
- İçine yemeklik doğranmış soğanı, ince doğranmış sarımsağı ekleyelim.
- İster güveçlik isterseniz biraz daha ufak doğranmış biberleri de ekleyelim.
- Yine küp küp doğranmış domatesi, salçaları, suyu ekleyelim.
- Orijinali yörede (urfa yöresi) kıymasız olup isteğe nazaran kıyma da ekleyebiliriz.
- Baharat, yağ ve suları da ekleyip karıştıralım.
- 200 derece fanlı fırında evvel 20 dakika pişirelim.
- Kaşıkla karıştıralım tekrar 20 dakika pişirelim. Suyunu çekince tamamdır.
Not2: bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.
Not3: ben yağ koymayı unutmuştum çok hafif oldu hiç hissedilmedi, sıhhat için yağ kullanmayabilirsiniz suyu var esasen.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı