Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohut Tava

Nohut Tava
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 zirveli tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 doruklu tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay tabağı kadar kıyma
  • Kekik
  • Tuz
  • Pul biber
  • İsot
  • Kimyon
  • Çok az sıvı yağ

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir fırın tepsisine haşlanmış nohutu alalım. (buzluktan çıkmış olabilir).
  2. İçine yemeklik doğranmış soğanı, ince doğranmış sarımsağı ekleyelim.
  3. İster güveçlik isterseniz biraz daha ufak doğranmış biberleri de ekleyelim.
  4. Yine küp küp doğranmış domatesi, salçaları, suyu ekleyelim.
  5. Orijinali yörede (urfa yöresi) kıymasız olup isteğe nazaran kıyma da ekleyebiliriz.
  6. Baharat, yağ ve suları da ekleyip karıştıralım.
  7. 200 derece fanlı fırında evvel 20 dakika pişirelim.
  8. Kaşıkla karıştıralım tekrar 20 dakika pişirelim. Suyunu çekince tamamdır.
Not: domates yoksa kışın domates koymayabilirsiniz, yaz ise mevsim domatesi olduğu için salça koymayabilirsiniz ya da ölçüsü azaltabilirsiniz.

Not2: bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.

Not3: ben yağ koymayı unutmuştum çok hafif oldu hiç hissedilmedi, sıhhat için yağ kullanmayabilirsiniz suyu var esasen.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Patates Tava Tanımı İçin Malzemeler 200 gr kadar kıyma4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan1 adet kapya biber1 adet çarliston yahut sivri biber2 adet domates2 adet patatesYarım tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberPul biberKaşar peyniri rendesi Kıymalı Patates Tava Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı nohut (haşlanmış)2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı domates salçası1 adet domates1 adet soğan3 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Tavuklu Tek Tava Makarna Tanımı İçin Malzemeler 2 adet tavuk göğsü (Küp küp doğranmış)300 gram çubuk makarna1 adet soğan (Yarım ay halinde doğranmış)1 su b domates püresi1 litre kaynamış su1 paket krema1 tatlı kaşığı tuzKarabiber, kırmızı toz, sarımsak tozu1 adet küp doğranmış domates (Cherry...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Köfteli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı haşlanmış nohut2 adet kuru soğan2 adet kapya biber3 adet sivri biber3 adet rendelenmiş domates1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı tuz5 yemek kaşığı sıvı yağ5 su bardağı su duruma nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz Köftesi için; 300 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kahvaltılık Kaşarlı Sosis Tava Tanımı İçin Malzemeler 6-7 sosis (büyüklüğüne nazaran değişir)2-3 adet yeşil biber2 adet domates2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı domates salçasıKüp küp kaşar peyniriKarabiber, pulbiber, tuz Üzeri için: Maydanoz Kahvaltılık Kaşarlı Sosis Tava Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,496Konular
981,880Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt