Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı nohut
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım kilo kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 lt sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 adet yeşil biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece evvelce nohutu tuzlu suda bekletelim ,yapacağımız vakit yıkayıp suyunu süzelim.
- Kuşbaşını kullanacağımız tenceremize alalım(ben güveçte yaptım) suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ekleyip et yumuşayana kadar pişirelim.
- Et suyu çekince tereyağımızı ekleyelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince sivri biberimizi ekleyelim kavuralım.
- Salçalarımızı da ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Salça ile de harmanlanmış malzemelerimizim üzerine nohutu ekleyip harmanlayalım.
- Baharatlarımızı ekleyip bir daha harmanlayalım.
- Tüm materyallerimizin üzerine sıcak suyumuzu dökelim.
- Yaklaşık 1.5-2 saat sürdü benim nohutlarımın pişmesi sizler nohutunuzu denetim ederek pişiriniz.Not: pul biber ölçünüzü biberlerinizin acısını ve acıyı ne kadar seviyorsanız kendinize nazaran ayarlayınız.
Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı