Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohut Yemeği

Nohut Yemeği
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı nohut
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • Yarım kilo kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 lt sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 adet yeşil biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir gece evvelce nohutu tuzlu suda bekletelim ,yapacağımız vakit yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Kuşbaşını kullanacağımız tenceremize alalım(ben güveçte yaptım) suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ekleyip et yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Et suyu çekince tereyağımızı ekleyelim.
  4. Yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim.
  5. Soğanlar pembeleşince sivri biberimizi ekleyelim kavuralım.
  6. Salçalarımızı da ekleyip güzelce harmanlayalım.
  7. Salça ile de harmanlanmış malzemelerimizim üzerine nohutu ekleyip harmanlayalım.
  8. Baharatlarımızı ekleyip bir daha harmanlayalım.
  9. Tüm materyallerimizin üzerine sıcak suyumuzu dökelim.
  10. Yaklaşık 1.5-2 saat sürdü benim nohutlarımın pişmesi sizler nohutunuzu denetim ederek pişiriniz.Not: pul biber ölçünüzü biberlerinizin acısını ve acıyı ne kadar seviyorsanız kendinize nazaran ayarlayınız.

Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt