
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı sıcak su (Ben bu sefer içine bulyon kullandım tabiki et suyu olursa çok daha iyi)
- 1 su bardağı nohut haşlanmış
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağı ve yemeklik soğanımızı güzelce kavuralım. Tereyağı tenceremize ilave edelim. Eridiğinde salçayı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Bulguru ilave edelim 5 dakika kadar kavurup. Bulgurun üzerine haşlanmış nohutları koyalım karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyunu ilave edip bulyonu ekleyelim. Tuzunu ve baharatlarıda ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişen pilavımızın üzerine havlu peçete koyarak 15 dakika kadar dinlendirelim. Sonra güzelce bir karıştıralım.
- Üzere nane çok yakışıyor. Çocuklar sevmediği için arada eklemiyorum. Servise hazır. Afiyet olsun.