elektronikci
FD Üye

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2,5 su bardağı sıcak su
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğanı rendeliyoruz veya robottan geçirebilirsiniz.
- Salça ve sıvı yağ ile soğanı kavuruyoruz.
- Yıkanmış bulguru ve tereyağını ekliyoruz. Bulgurlar tel tel olana kadar kavuruyoruz.
- Tuzu ekliyoruz. Suyumuzu kaynatıyoruz.
- Kavrulan bulgura nohudu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Bulgurun yüzeyini yarım parmak boyunu geçecek kadar kaynar su ekliyoruz ve 1-2 kere karıştırıyoruz.
- Ocağın altını en kısık ayara getiriyoruz. Suyunu yavaş yavaş çekerek pişmesi gerekiyor.
- Suyunu tamamen çekince kapağın altına bulgura değmeyecek şekilde havlu peçete koyalım ki buharını çeksin.
- 10 dakika sonra bulgur pilavını kenarlardan ortasına doğru harmanlayalım. Afiyet olsun ????.