Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohutlu Ekmek

Nohutlu Ekmek
0
26

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
nohutlu-ekmek.jpg

Nohutlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 750 ml su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Nohutlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Nohutu yıkayıp robotta parçalayalım. Çok küçük parçalanmasına gerek yok. 750 ml suyu bir kapta dibi boncuk boncuk oluncaya dek ısıtalım.
  2. Nohutu bir kavanoza koyup üstüne suyu dökelim, kapağını kapatıp bezle saralım, sıcak kalabileceği bir yerde 12 saat kadar bekletelim.
  3. Kavanozdaki suyun üstünde köpük oluşacaktır, kötü kokması normaldir.
  4. Köpük ve bir miktar suyu bir kaba alıp un ekleyerek cıvık bir hamur hazırlayalım.
  5. Üstünü kapatıp saralım, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
  6. Cıvık hamur köpürüp kabaracaktır.
  7. Kalan suyu ve nohutu, üç yemek kaşığı kadar zeytinyağı, iki tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar un ekleyip yumuşak, hafif ele yapışan ama toparlanan bir hamur elde edelim.
  8. Güzelce yoğurduğumuz hamuru yuvarlak bir somun şeklinde pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım, üstünü kapatıp sıcak bir yerde 3-4 saat mayalanmaya bırakalım.
  9. Hamur yaklaşık 1,5-2 kat büyüyecektir.
  10. Üstüne elimizle az zeytinyağı sürelim.
  11. 180° ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana dek 30-35 dakika kadar pişirelim.
  12. Fırından çıkardığımız ekmeğin üstüne parmaklarımızla biraz su serpelim, üstünü bezle örtüp dinlendirelim.
Nohutlu Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt