
Nohutlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı nohut
- 750 ml su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Nohutlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutu yıkayıp robotta parçalayalım. Çok küçük parçalanmasına gerek yok. 750 ml suyu bir kapta dibi boncuk boncuk oluncaya dek ısıtalım.
- Nohutu bir kavanoza koyup üstüne suyu dökelim, kapağını kapatıp bezle saralım, sıcak kalabileceği bir yerde 12 saat kadar bekletelim.
- Kavanozdaki suyun üstünde köpük oluşacaktır, kötü kokması normaldir.
- Köpük ve bir miktar suyu bir kaba alıp un ekleyerek cıvık bir hamur hazırlayalım.
- Üstünü kapatıp saralım, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
- Cıvık hamur köpürüp kabaracaktır.
- Kalan suyu ve nohutu, üç yemek kaşığı kadar zeytinyağı, iki tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar un ekleyip yumuşak, hafif ele yapışan ama toparlanan bir hamur elde edelim.
- Güzelce yoğurduğumuz hamuru yuvarlak bir somun şeklinde pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım, üstünü kapatıp sıcak bir yerde 3-4 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur yaklaşık 1,5-2 kat büyüyecektir.
- Üstüne elimizle az zeytinyağı sürelim.
- 180° ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana dek 30-35 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız ekmeğin üstüne parmaklarımızla biraz su serpelim, üstünü bezle örtüp dinlendirelim.