
Nohutlu Erişteli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 250 gram yağsız kıyma
- 1 küçük çay bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 5 bardak sıcak su
Nohutlu Erişteli Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Köfte için gereçler yoğrulur.
- Nohuttan bir tık büyük köfteler yapılır.
- Tencereye yağ eklenir.
- Soğan ve sarımsak kavrulur.
- Üzerine salça ek edilir ve biraz daha kavrulur.
- Sıcak su ek edilir.
- Kaynayan suya köfteler, erişte ve haşlanmış nohut ek edilir.
- 15 dakika kadar pişince denetim edilir ,köfteler piştiyse tuz eklenir ve ocaktan alınır.
- Yemeğin kıvamı ağır olursa sıcak su ek edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah ????.