
Nohutlu Erişteli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı nohut
- 1 veya 1 buçuk su bardağı erişte
- 10 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
Nohutlu Erişteli Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle haşlanmış nohutunuz varsa onu kullanın yoksa eğer nohutları haşlayalım bu yaklaşık 1-2 saat sürebilir yumuşatsana kadar.
- Daha sonra derin bir tencereye 7-8 su bardağı su koyup üzerine haşlanmış nohutları ve erişteyi ekleyelim.
- Onlar haşlanırken bir yandan da bir kapta :Yoğurt yumurta ve unu çırpalım.
- Haşlanmaya başlayan sudan bir kepçe alıp yoğurda katalım.
- Biraz seyrettikten sonra yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştıralım.
- Tuzumuzu ekleyelim.
- Çorbamız kaynayana kadar orta ateşten biraz fazla olsun.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım.
- Küçük bir tavaya yağımızı alalım ve 1 diş sarımsak rendeleyelim.
- Sonra baharatlarımızı ekleyelim naneler hafif yandıktan sonra çorbamızın üstüne dökelim ve karıştıralım.
- 10 dk daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alalım.Yaptığım en leziz çorba oldu afiyet olsun.