Nohutlu Etli Firik Pilavı (Fit) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı firik
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 200 gram kavrulmuş dana eti (küp doğranmış)
- 1 tutam zerdeçal
- 1 iri soğan (küp doğranmış)
- 1 kase haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 çay bardağı kaynar su
Nohutlu Etli Firik Pilavı (Fit) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- 1 tutam zerdeçal kavrulmuş et ile karıştırılır.
- Kavrulmuş soğanların üzerine yıkanmış firik, bulgur, haşlanmış nohut, kavrulmuş et eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tabanı tutmadan kaynar su eklenir.
- Altı kısılır, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. (yanında ayran, süs biberi turşusu ya da çoban salata nefis olur. ) ????.