Nohutlu Etli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5-2 su bardağı kuşbaşı et
- 1 su bardağı nohut
- Sıcak su
- 1 yumurta
- 8-9 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Tuz damak zevkine göre ayarlayın
- Tereyağ
- Nane, karabiber
Nohutlu Etli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri mutlaka küçük küçük doğrayın veya eti yumuşana kadar haşlayıp soğuduktan sonra ister didik didik edin ister doğrayın.
- Tencereye sıcak su koyun kaynayınca et, nohut ekleyip kaynatın 5-6 dakika pişirin.
- Yoğurt, yumurta, un, limon, sarımsak, tuz ekleyip çırpın daha sonra 1 kepçe et, nohut suyunu karşıma 2 kere ara ara yoğurtlu karışımından döküp karıştırın.
- Ardından yoğurtu karışımı haşlanan etlerin üzerine dökün.
- Sosu için tereyağ eritin naneyi, karabiber ilave edip çorbanın üzerine dökelim sıcak sıcak tüketiyoruz.