Nohutlu Etli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5-2 su bardağı kuşbaşı et
- 1 su bardağı nohut
- Sıcak su
- 1 yumurta
- 8-9 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Tuz damak zevkine göre ayarlayın
- Tereyağ
- Nane, karabiber
Nohutlu Etli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri mutlaka küçük küçük doğrayın veya eti yumuşana kadar haşlayıp soğuduktan sonra ister didik didik edin ister doğrayın.
- Tencereye sıcak su koyun kaynayınca et, nohut ekleyip kaynatın 5-6 dakika pişirin.
- Yoğurt, yumurta, un, limon, sarımsak, tuz ekleyip çırpın daha sonra 1 kepçe et, nohut suyunu karşıma 2 kere ara ara yoğurtlu karışımından döküp karıştırın.
- Ardından yoğurtu karışımı haşlanan etlerin üzerine dökün.
- Sosu için tereyağ eritin naneyi, karabiber ilave edip çorbanın üzerine dökelim sıcak sıcak tüketiyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.