teknolojiuzmani
FD Üye
Nohutlu Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı iri taneli bulgur
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 tane orta boy domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane büyük boy rende havuç (havuçlar küçükse 2 tane)
- 1 ,5 çorba kaşığı tereyağı
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (salçanıza göre tuzunuzu ayarlayın)
- 6 su bardağı kaynamış su
Nohutlu Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaynar suyumuzu hazır edelim.
- Genişçe bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı tereyağımızı ve zeytinyağımızı alalım ateşe alalım .
- Yağ ısınınca doğramış olduğumuz soğanı ekleyip ara ara karıştırarak kavuralım orta ateşte pişirelim.
- Soğan rengini değiştirince sarımsağımızı ekleyelim.
- Daha sonra salçalarımızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yıkamış olduğumuz bulguru ve rende havucumuzu baharatlarımızı ekleyip birkaç dakika kavuralım ve nohutumuzu ekleyip birkaç dakika daha kavuralım ve suyunu ekleyelim.
- Kalan yarım çorba kaşığı tereyağınıda ekleyip karıştırıp ateşini en kısık ateşte pişirelim ara ara karıştıralım.
- Resimdeki gibi biraz sulu bir şekilde ateşini kapatalım ve 15 dakika dinlendirelim servise hazır.
Nohutlu Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı