Nohutlu Karnabahar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük karnabaharın yarısı
- 1 kase nohut
- 1 tane patates (isteğe bağlı)
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- 3 yaprak marul
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Zerdeçal çay kaşığının ucuyla (isteğe bağlı)
- Limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
Nohutlu Karnabahar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı küçük küçük çiçeklere ayırdım.
- Patatesi ince ince doğradım.
- Patatesi ve karnabaharı tuzlu su da hafif canlı kalacak formda haşlayıp süzdürdüm.
- Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip kızdırdım.
- Karnabaharı,patatesi,nohutu ek edip 2 /3 dk soteleyip baharatlarını atıp,soğuması için genişce bir kaseye aldım.
- Soğuduktan sonra doğranmış yeşillikleri ek edip karabiber, zeytinyağı,limon suyu ekleyip salatamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.
- Ben tavada soteleyerek hazırladım,arzu eden direk haşlayarak hazırlayabilir.taze soğan, taze nane,roka,sarımsak,havuç, narekşisi,yoğurt sosu ve sevdiğiniz baharatları (köri kırmızı,toz biber,pul biber) kullanabilirsiniz.