elektronikci
FD Üye

Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 su bardağı un
- Alabildiğince ılık su
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1 bütün tavuk
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşık salça
- Tavuk suyu
Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ,yumurta, tuz ve ılık suyu alıp bütün malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuralım ele yapışmasın çok fazla açacağımız için.
- Hamur dinlenirken tavuğumuzu parçalara ayırıp haşlayalım tavuk suyu elde edelim.
- İç harcı için de malzemelerimizle bildiğiniz nohut yemeği pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ezecek yardımıyla eziyoruz güzelce.
- Hamurla bezeler haline getirelim tek tek açıp içlerini koyalım.
- Tereyağıyla yağladığımız fırın tepsimize dizelim.
- Üzerleri kızarıncaya dek pişirelim dk sı önemli değil piştiğini anlarsınız kızarınca.
- Bu esnada piştikten sonra çıkaralım tepsimizi ve soğusun, fırına tavukları salçalı sos yapıp atalım kızarsın.
- Tavuklar kızarırken mantı tepsimizi ocağa alalım ve üzerine tereyağıyla salçayı erittiğimiz sosa tavuk suyunu ekleyip dökelim.
- Kısık ateşte mantılar yumuşayana dek pişirelim dikkat edelim dibi tutmasın altı yanabilir fırın tepsisi ince olduğundan direkt ateşte.
- Daha sonra kızarmış tavuk ve yoğurt eşliğinde mantımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun