Nohutlu Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ıslatılmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 4 bardak su
- 2 çay kaşığı karabiber
Nohutlu Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle içi için nohut yemeğimizi yapalım. Bunun için düdüklüye sıvı yağımızı ve soğanımızı alıp kavuralım üzerine salçayı ekleyelim onu da kavuralım. Suyumuzu, nohutumuzu ve tuzu da ekleyip kapağını kapatalım ve 35 dakika pişirelim.
- Pişen nohut yemeğimizi püre haline getirelim, içerisine karabiberi koyup güzelce karıştıralım ve içimizi hazır hale getirelim.
- Hamur için kabımıza yumurta ve ılık suyumuzu, tuzumuzu koyalım üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
- İkiye böldüğümüz hamurumuzu güzelce açalım ve kare formunda kesip soğuyan içimizi üzerlerine koyup ağzını kapatalım yağladığımız tepsimize dizelim.
- Mantılarımızı evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim iddiası 30-40 dakika sürüyor.
- Fırından çıkardığımız mantıyı aygaza alalım üzerine sıcak su ekleyip aygazda da suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Pişirdiğimiz mantıyı sarımsaklı yoğurt ve salça sosu ile tatlandıralım. Afiyet olsun????