Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nohutlu Pilav Üstü Tavuk

Nohutlu Pilav Üstü Tavuk
0
109

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nohutlu-pilav-ustu-tavuk.jpg

Nohutlu Pilav Üstü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk but (köy tavuğu)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tavuk suyu ve sıcak su
  • Tuz
Tavuğu lezzetlendirmek için;
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı k.pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Nohutlu Pilav Üstü Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tavuklarımızı haşlamak için düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyerek kapağını kapatıyoruz.
  2. Köy tavuğu olduğu için 1. Saate (50dk. Kadar) yakın pişirdim.
  3. Haşlanan tavuklarımızı soğuması için kenara alıyoruz.
  4. Pilavı yapmadan önce pirinçleri bir kaba koyup üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek 1 saat kadar bekletiyoruz.
  5. Pilav tenceresine zeytinyağı ve şehriye koyup kavuruyoruz. (tereyağı eklemedim çünkü tavuk bayağı yağlıydı).
  6. Şehriyelerin rengi değiştiğinde pirinçi ekleyip kavuruyoruz.
  7. Tavuk suyu ve kaynamış suyunu da ekledikten sonra haşlanmış nohut ve tuz ilave edip bir kere karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  8. Soğuması içi kenara aldığımız tavuk etini parçalıyoruz çok tiftik gibide yapmıyoruz.
  9. Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz.Ardından damak tadınıza göre baharatlarını ekleyip (kekik,pulbiber, karabiber, az da tuz) karıştırıyoruz.
  10. Servis ederken tas veya kalıbın altına tavuk yayılıp üzerinede pilav koyulup, ters çevrilir.
Nohutlu Pilav Üstü Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı baldo pirinç3,5 su bardağı tavuk suyu1,5 su bardağı haşlanmış nohut2 adet tavuk göğsü1 yemek kaşığı kaya tuzu (Tavuğu haşlamak için)1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç400-500 gr tavuk göğüs1 tabak haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ3 buçuk su bardağı tavuk suyu1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk but yahut tavuk göğsü1.5 su bardağı haşlanmış nohut1.5 su bardağı pirinç2 su bardağı tavuk suyuTuz ve karabiber Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Tavuk göğsü yahut but güzelce yıkayalım ve düdüklü tenceremize alalım. Su ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Sokak Lezzeti Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı dolusu tereyağı1 büyük tavuk göğsü didiklenecek2,5 su bardağı baldo pirinç3,5 su bardağı tavuk suyu1,5 su bardağı sıcak suYeteri kadar tuz (1 tatlı kaşığı tuz pilava ekledim)2 su bardağı haşlanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1,5 bardak haşlanmış nohut1,5 bardak pirinç2,5 bardak sıcak su1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü3 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiber Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı ve isterseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt