Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 2 su bardağı kaynar su
Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci kaynar su ile ıslatıp üzerine birazcık tuz serpip karıştırıp kapağını kapatalım. Yarım saat sonra süzgece alıp üzerine bol su gezdirip süzdürelim.
- Yanmaz yapışmaz tenceremize zeytinyağı ve tereyağı alalım.
- Yağımız erirken pirinci boşaltıp 3- 4dakika kavuralım.
- Üzerine 2 su bardağı kaynarsuyuda ekleyip tuzunu atıp karıştıralım kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirelim nohutunu ekleyip altını söndürelim.
- Üzerine bir bez yada havlu kağıt koyalım bir 10 dakika dinlendirdikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis edelim afiyetle????.