Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yeteri kadar tuz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip nişastasını çıkararak yıkayalım.
- Süzgeçte alıp 10 dakika kadar büsbütün suyunu süzmesini bekleyelim.
- Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
- Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ateşte güzelce kavuralım.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri ölçüde tuzu ek edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutu ek edip karıştıralım.
- Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Pişen pilavı ocaktan alıp kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımız servise hazır.????Afiyet olsun ????.