Nohutlu Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı ince bulgur
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber ,kekik, karabiber, tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nohutlu Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
- Üzerine rendelenmiş soğan ,karabiber, tuz ve bulguru ekleyip güzelce yoğuruyoruz .
- Küçük modüller koparıp misket formunu verip yuvarlıyoruz.
- Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyuyoruz .
- Üzerine misket köfteleri koyup kızartıyoruz.
- Güzelce kızarınca üzerine soğan ve sarımsağı ekliyoruz .
- Biraz kavurup salçaları baharatları da ekleyip suyunu katıyoruz .
- Kaynayıp 5 dakika köfteler piştikten sonra nohutu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz .