Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 400-500 gr tavuk göğüs
- 1 tabak haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 buçuk su bardağı tavuk suyu
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra suyunu süzüp ayırıyoruz ve tavukları didikliyoruz.
- Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alıyoruz.
- Yıkanmış pirinçleri ekleyip pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra haşlanmış nohutu ve tuzu da ekleyip bir defa daha kavuruyoruz.
- Tavuk suyunu da ek ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz ve pilavın üstünü bir havlu kağıtla kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
- Didiklediğimiz tavukları 1 yemek kaşığı tereyağında tavada kavuruyoruz.
- Dilerseniz bu süreci yapmayabilirsiniz ben biraz kavrulmuş sevdiğim için bu halde yaptım.
- Demlenen pilavımızı bir kaseye koyup düz bir tabağa aksi çeviriyoruz.
- Üzerine didiklediğimiz ve kavurduğumuz tavukları ekliyoruz.