Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nohutlu Tavuklu Pilav

Nohutlu Tavuklu Pilav
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nohutlu-tavuklu-pilav-1.jpg

Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 400-500 gr tavuk göğüs
  • 1 tabak haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 buçuk su bardağı tavuk suyu
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra suyunu süzüp ayırıyoruz ve tavukları didikliyoruz.
  2. Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alıyoruz.
  3. Yıkanmış pirinçleri ekleyip pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavuruyoruz.
  4. Daha sonra haşlanmış nohutu ve tuzu da ekleyip bir defa daha kavuruyoruz.
  5. Tavuk suyunu da ek ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  6. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz ve pilavın üstünü bir havlu kağıtla kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  8. Didiklediğimiz tavukları 1 yemek kaşığı tereyağında tavada kavuruyoruz.
  9. Dilerseniz bu süreci yapmayabilirsiniz ben biraz kavrulmuş sevdiğim için bu halde yaptım.
  10. Demlenen pilavımızı bir kaseye koyup düz bir tabağa aksi çeviriyoruz.
  11. Üzerine didiklediğimiz ve kavurduğumuz tavukları ekliyoruz.
Afiyet olsun ????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt