
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 bardak haşlanmış nohut
- 1,5 bardak pirinç
- 2,5 bardak sıcak su
- 1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı ve isterseniz az sıvı yağ ekliyoruz.
- Süzdüğümüz pirinci tencereye ekleyip uygunca kavuruyoruz. Bir 5-10 dakika karıştırarak kavuralım.
- Akabinde kaynamış suyu ek edelim nohutları da ekleyip karıştıralım 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve ocağı en kısık ayara getirelim tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika suyunu çekmesini bekleyelim.
- Tavsiyem pilav olduktan sonra bir sofra bezine sarıp en az 20 dakika bekletmek daha âlâ olacaktır zira dinlenmiş pilav her vakit daha lezzetli oluyor.
- Sonrasında haşlanmış tavukları didiyoruz. Bir tavaya 1 buçuk kaşık tereyağı koyup tavukları ekliyoruz tuzunu da atıp tahta bir kaşıkla 5 dakika kavuruyoruz. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun