
Nokul Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Alabildiğine un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı toz şeker
Nokul Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçlerimizi bir kapta yoğurup kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz .
- Hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp dikdörtgen şeklinde ince açıyoruz, cevizi ve toz şekeri karıştırıp karışımın yarısını hamurun üzerine seriyoruz .
- Hamuru rulo şeklinde sarıp 1 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
