Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nüfus sayımında sorulan sorular nelerdir

Hoş geldin! erkann tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Nüfus sayımında sorulan sorular nelerdir
0
121

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Nüfus sayımı belirtilmiş bir alan ve ülke içinde yaşayan insanların sayılarının belirlenmesi için yapılmaktadır Şahısların sahip oldukları mesleki özellikler, eğitim, çocuk sayısı gibi genel soruların sorularak belirlenmesini sağlamaktadır TÜİK tarafından ahenkli olarak açıklanmış aralıklarla gerçekleştirilmektedir İnsanların hayat bölgeleri ve ihtiyaçlarına kadar devletin organlarının belirlenmesi adına iyileştirme yapılmaktadır Bölgelere ve yerlere tarafından hizmet verilmesi adına nüfus sayımındaki sayıları göz önünde bulundurulur Bir çok soru yöneltilerek kişilerin bilgileri alınarak yaptırımların sağlanması için gereksinim duyulur
Nüfus sayımı yapılırken memurların soruları;
Cinsiyet, yaş, hanede yaşamış kişi sayısı, yakınlık derecesi, doğum yeri, özürlülük durumu, göç varsa durumu ve nedeni, okuma yazma bilenlerin sayısı, uygar koşul, yaşamış çocuklar, meslek durumu, işsizlik durumu, meslek arama ve aramama sebebi, belli başlı meslekler
Mülkiyet durumu, oda, banyo, mutfak ve suyun konuttaki durumu
Toplum içinde yaşamış insanları nüfuslarına yönelik gelecekteki ihtiyaçlar belirlenerek giderilmesi yapılmasıdır Hanede çocuk sayısı öğrenilerek gelecek zamanda eğitim ve öğretim hayatında ihtiyaçların karşılanması için yeni okul, mektep ihtiyaçları sağlanarak giderilmesidir *

858,506Konular
983,075Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt