
Nussecken (Fındık Köşesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gram tereyağ
- 130 gram şeker
- 2 tane yumurta
- 300 gr un (yinede kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kayısı reçeli
- 200 gram tereyağ
- 200 gram şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı su
- 200 gram fındık tozu
- 200 gram çekilmiş fındık veya badem
- (alternatif sadece badem ile de olur veya yarı yarıya)
- 300 gram sütlü çikolata
Nussecken (Fındık Köşesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için un hariç malzemelerin hepsini uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu yağlı kağıt üzerinde fırın tepsimizin büyüklüğüne göre elimizle veya merdane yardımı ile açıyoruz.
- Üzerine her yerine gelecek şekilde reçeli sürüyoruz.
- Fındıklı harcı için tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte eritiyoruz.
- Ardından şeker, vanilyalar ve diğer malzemelerde ilave edip karıştırıyoruz (1-2 dkk pişiriyoruz).
- Bu harcı da tepsiyi kapladığımız hamurun üzerinde döküp eşit şekilde yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 20-25 dk pişiriyoruz. 5-6 dk ılımasını bekliyoruz.
- Daha sıcakken dikkatlice önce kare şeklinde dilimleyip, daha sonra kareleri ortadan kesip üçgen oluşturuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (bu işlem sıcakken yapılmalı çünkü soğudukça hafif sertleşecektir).
- Tamamen soğuduktan sonra kenarlarını benmari usulü eğittiğiniz çikolataya bandırıyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz çikolatamız donduktan sonra servis tabağına alıyoruz (ertesi gün tadı daha lezzetli olacaktır) deneyenlere afiyet olsun.
- Not:fırından çıkınca yumuşak olacaktır soğudukça sertleşen bir kurabiyedir.
- 3 hafta saklama kabında muhafız edebilirsiniz.
- Hamura çatal bandıra bilirsiniz benim gibi kabarmaması için.