Nutella Blondie Tanımı İçin Gereçler
- 115 gram yumuşamış tereyağı
- 225 gram beyaz çikolata
- 2 orta uzunluk yumurta
- 70 gram toz şeker
- 155 gram elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 120 gram damla çikolata
- 60 gram nutella
Nutella Blondie Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Not: içerisindeki 3 çeşit çikolata ve şekerden ötürü ağır şekerli bir tadı oluyor, deneyecek olanlar lütfen bunu göz önünde bulundurun
- Tereyağı ve beyaz çikolatayı mikrodalgada ya da benmari yöntemi eritin. Öteki bir kapta yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar çırpın ve beyaz çikolatalı karışımı ekleyip tüm materyaller karışana kadar çırpın.
- Daha sonra bu karışıma un, tuz ve vanilyayı ekleyip spatula ile alttan üste olacak formda karıştırın. Damla çikolataları ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş küçük kare bir fırın kabına karışımı dökün. Üzerine nutellayı gezdirin ve çubuk yardımı ile üzerinde form verin.
- Evvelce ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca 10 dakika soğuması için dinlendirin. Daha sonra kare halinde kesin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.