teknolojiuzmani
FD Üye
Nutella Dolgulu Kurabiye (Efsane Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 12 yemek kaşığı nutella (12 adet çıktı)
- 100 gram bitter çikolata
Nutella Dolgulu Kurabiye (Efsane Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Nutelladan birer yemek kaşığı tepeleme alıp yağlı kağıda koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz. (dondurup kurabiyenin içine koyacağız).
- Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ve şekeri çırpıyoruz.
- Akabinde yumurtaları ek ediyoruz ve 1 – 2 dakika daha çırpıyoruz.
- Öbür kalan katı gereçleri karışımın üzerine ekliyoruz.
- Akabinde karışımı spatula ile karıştırıyoruz.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu streçleyerek en az 2 saat dolapta bekletiyoruz. Kâfi vaktimiz yok ise buzlukta da bekletebilirsiniz daha kısa müddet olacak biçimde.
- Buzdolabında sertleşmiş ve dinlenmiş olan hamurumuzdan bezeler koparıyoruz(mandalina büyüklüğünde).
- Elinizle kopardığımız bezeleri açıp içine dondurulmuş nutella toplarından koyup yuvarlayarak kapatıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 12-13 dakika pişiriyoruz.
- Fırından fırına pişirme mühleti değişeceği için kenarı hafif kızardığında alabilirsiniz.