Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nutellalı Fındıklı Pasta

Nutellalı Fındıklı Pasta
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
nutellali-findikli-pasta.jpg

Nutellalı Fındıklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Pandispanyası için ;
  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Arası ve üzeri için;
  • 4 paket kremşanti
  • 4 çay bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı nutella
Üzeri için;
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık

Nutellalı Fındıklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanyası için yumurta ve sıcak su mikserle 2-3 dakika çırpılır. Şeker eklenir yaklaşık 8 dakika daha çırpılır. Yumurta krem rengi alıp kabarana kadar çırpma işlemine devam edilir.
  2. Diğer malzemeler ayrı bir kapta elenir ve karıştırılır. Yumurtalı karışımın içine azar azar eklenir ve spatula ile yavaşça karıştırılır. (burada çok dikkatli olmak gerek yumurtanın sönmemesi gerekiyor)
  3. Hamur sadece altı yağlanmış yuvarlak kalıba dökülür. (26 cmlik kalıp) hamurun havası kaçması için kalıp birkaç kez yavaşça tezgaha vurulur.
  4. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
  5. Kekin yumuşak olması için fırının içine küçük bir kapta su koyulmalı.
  6. 40 dakika fırının kapağını hiç açılmamalı. 40 dakika sonra kontrol edip fırından çıkan pandispanya ters çevirip soğumaya bırakılır.
  7. Tamamen soğuyan pandispanyanın kalıptan kolay çıkması için kenarlarını bıçakla açılır.
  8. Pandispanya 3’e bölünür. Kremşanti ve sütü bir kapta katılaşıncaya kadar çırpılır. Nutella eklenir tekrar çırpılır.
  9. Pandispanyanın ilk katının üstüne nutellalı kremşanti sürülür. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir.
  10. Pandispanyanın en üst kısmı ikinci kata koyulur. Tekrar kremşanti ve çikolata eklenir üçüncü parca pandispanya koyulur ve sadece kremşanti sürülür.
  11. Kalan kremşanti den biraz ayrılır. Kalan kremşanti etrafına sürülür. Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata ve fındık karıştırılır. Çok sıcak olmamalı.
  12. Pastanin üzerine gezdirerek dökülür. Kenarlarından biraz akması sağlanır.
  13. Pastanın üzeri kalan kremşanti ve fındıkla süslenir. Alt kısmı fındık kırıklarıyla süslenir. 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Nutellalı Fındıklı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt