O Bir Klasik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1, 5 litre kaynamış su
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza nazaran )
- 2 su bardağı et suyu (Yoksa tıpkı ölçü kaynamış su )
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
O Bir Klasik Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimek yıkanır geniş bir tencereye alınır.
- Üzerine küp doğranmış patates, havuç, soğan ve bütün halde 2 diş sarımsak eklenir.
- 1, 5 litre kaynamış su ve tuz ek edilip 30-35 dk pişirilir.
- Mercimek ve sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
- Et suyu yahut sıcak su eklemesi yapılır, orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Sosu için zeytinyağ ve tereyağ kızdırılır, üzerine baharatları eklenip kaynayan çorbanın üzerine boşaltılır.
- 4-5 dk daha kaynatılıp olmaktan alınır.Afiyet olsun????????.