elektronikci
FD Üye
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz bir harçtan koyabilirsiniz ben kaşar ve beyaz peynir karışımı kullandım
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel 3 yumurtamızı kasemize kırıyoruz, biraz tuz ekliyoruz.
- Aldığı kadar onunla hamurumuzu elde ediyoruz 5 dakika dinlendirdikten sonra 6 tane beze çıkartıyoruz.
- 6 tane bezeyi orta uzunlukta açıyoruz sonra ocağımızın üzerine tenceremize suyu koyup üzerine birazcık tuz atıp su kaynadıktan sonra tek tek 6 yufkamızı haşlıyoruz.
- Haşlama olayımız bittikten sonra orta katlarına tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
- Orta katına istediğiniz dilediğiniz bir biçimde peynir koyabilirsiniz kaşar koyabilirsiniz, kıyma, patates tercih size ilişkin.
- Sonra süreci tamamladıktan sonra ocak üzerinde kısık ateşte kızarana kadar altüst yaparak böreğimizi kızartıyoruz, afiyet olsun.