Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ocak Üstü Su Böreği

Ocak Üstü Su Böreği
0
103

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Ocak Üstü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Ara katı için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz bir harçtan koyabilirsiniz ben kaşar ve beyaz peynir karışımı kullandım

Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel 3 yumurtamızı kasemize kırıyoruz, biraz tuz ekliyoruz.
  2. Aldığı kadar onunla hamurumuzu elde ediyoruz 5 dakika dinlendirdikten sonra 6 tane beze çıkartıyoruz.
  3. 6 tane bezeyi orta uzunlukta açıyoruz sonra ocağımızın üzerine tenceremize suyu koyup üzerine birazcık tuz atıp su kaynadıktan sonra tek tek 6 yufkamızı haşlıyoruz.
  4. Haşlama olayımız bittikten sonra orta katlarına tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
  5. Orta katına istediğiniz dilediğiniz bir biçimde peynir koyabilirsiniz kaşar koyabilirsiniz, kıyma, patates tercih size ilişkin.
  6. Sonra süreci tamamladıktan sonra ocak üzerinde kısık ateşte kızarana kadar altüst yaparak böreğimizi kızartıyoruz, afiyet olsun.
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,590Mesajlar
29,695Kullanıcılar
mehmet_223Son üye
Üst Alt