Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek
0
41

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
ocakta-mandalinali-pureli-fincan-kek.jpg

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek Tanımı İçin Gereçler


Keki için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı mandalina yahut portakal püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 5-6 fincan yahut sufle kaseleri
  • Her bir fincan için yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Her fincan için yarım mandalina

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım mandalina püresi, sıvı yağ, ve vanilyayı ekleyip, karışana kadar çırpalım, un ve kabartma tozunu ekleyelim, çırpalım.
  2. Yağlanmış fincanlara şeker ilave ederek mandalinaları yerleştirelim kek harcını paylaştıralım (Fincanlardan bir parmak eksik kalacak halde )
  3. Uygun bir tencereye alalım fincanların çeyreğine gelecek biçimde sıcak su dolduralım. Tencerenin kapağını uygun bir mutfak bezi ile sararak kapatalım.
  4. Keki ocağa alarak kaynamaya başlayınca altı kısarak 20 dakika hiç açmadan pişirelim. 20 dakikanın sonunda kürdan testi yapalım pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
  5. Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika soğumaya bırakalım dikkatlice fincanlardan çıkarak istediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
  6. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
  7. Ben tencerenin içerisine tel ızgara koydum suya çok fazla temas etmemesi için ancak çok koşul değil iki türlü de pişiyor. Ocakta mandalinalı nemli kek.
Not: Mandalina püresi için 2 büyük uzunluk mandalina kullandım.

Ocakta Mandalinalı Püreli Fincan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt