bilgisayarci
FD Üye

Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- ︎1,5 bardak süt
- ︎Yarım bardak sıvı yağ
- ︎200 gram beyaz peynir (dilediğiniz herhangi bir iç olabilir)
Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve sıvı yağı bir kapta çırparak böreğin harcını hazırlayın.
- Peyniri ezin ve maydanozla karıştırarak böreğin içini hazırlayın.
- İlk yufkayı tezgahta açarak sütlü harçtan 1-2 kepçe tüm yüzeye gezdirin ve fırçayla yayın.
- Yufkayı tam ortadan ikiye katlayın. Harçtan tekrar sürün.
- Düz olan bölüme peynirli içten koyup yufkayı rulo olacak şekilde sarın.
- Ucundan tutarak kendi etrafında sarın ve yağlanmış tavanın ortasına yerleştirin.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. İlk yufkanın etrafına onu da sarın.
- Son yufkaya da aynı işlemi yaparak ikinci yufkanın etrafına sarın.
- Üst yüzeye sıvı yağ sürün ve ocağa alın.
- Kısık ve orta arası ateşte kontrollü bir şekilde önce altını sonra geniş ağızlı bir sparulayla veya kapakla ters çevirerek üstünü kızartın.
- Servis tabağına alın, üçgen olarak dilimleyin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤.