Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği

Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
ocakta-sipsak-peynirli-kol-boregi.jpg

Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • ︎1,5 bardak süt
  • ︎Yarım bardak sıvı yağ
İçi için:
  • ︎200 gram beyaz peynir (dilediğiniz herhangi bir iç olabilir)
Bardak ölçüsü 200 ml


Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve sıvı yağı bir kapta çırparak böreğin harcını hazırlayın.
  2. Peyniri ezin ve maydanozla karıştırarak böreğin içini hazırlayın.
  3. İlk yufkayı tezgahta açarak sütlü harçtan 1-2 kepçe tüm yüzeye gezdirin ve fırçayla yayın.
  4. Yufkayı tam ortadan ikiye katlayın. Harçtan tekrar sürün.
  5. Düz olan bölüme peynirli içten koyup yufkayı rulo olacak şekilde sarın.
  6. Ucundan tutarak kendi etrafında sarın ve yağlanmış tavanın ortasına yerleştirin.
  7. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. İlk yufkanın etrafına onu da sarın.
  8. Son yufkaya da aynı işlemi yaparak ikinci yufkanın etrafına sarın.
  9. Üst yüzeye sıvı yağ sürün ve ocağa alın.
  10. Kısık ve orta arası ateşte kontrollü bir şekilde önce altını sonra geniş ağızlı bir sparulayla veya kapakla ters çevirerek üstünü kızartın.
  11. Servis tabağına alın, üçgen olarak dilimleyin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤.
Ocakta Şipşak Peynirli Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt