
Öcce Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet maydanoz
- 5 yeşil soğan ve yeşili
- 2 sarımsak ve yeşili
- 2 pırasa yeşili
- 6-7 çiçek brokoli
- 6 yumurta
- 1,5 su bardağı kadar un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 çay kaşığı tuz (malzemeye nazaran göz kararı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Sıvıyağ
Öcce Tanımı Yapılışı
- Tüm materyaller güzelce yıkanır.
- Küçük küçük doğranır.
- İçine yumurta, tuz kimyon, kabartma tozu un hepsi karıştırılır.
- Eldiven varsa ellerinizle yoğurur üzere karıştırın.
- Çok katı olmasın kek den biraz daha akışkan olmalı harcımız.
- Sonra ısıtmış olduğunuz yağa kaşıkla yavaşça harçtan koyup kızartıyoruz.
Not; Gereçler göz kararı konuttaki gereçlere nazaran eksiltilip azaltılabilir. Pırasa, brokoli eklenmeyebilir