Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ödemiş Köfte

Ödemiş Köfte
0
94

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
odemis-kofte-1.jpg

Ödemiş Köfte Tanımı İçin Materyaller

• 500 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik (kıvamına nazaran ekleyebilirsiniz ben göz kararı kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Ödemiş Köfte Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle bütün materyalleri bir kaba alalım düzgünce yoğuralım ve köfteyi dinlendirmek için dolaba kaldıralım (2-3 saat dinlensin).
  2. Dinlendirdiğimiz köftemizi şekillendirelim ve tost makinesini tereyağıyla yağladıktan sonra köfteleri pişirelim.
  3. Tavanın içerisine tereyağı ve kırmızı toz biberi koyup ekmekleri yağlayalım ve küçük küçük keselim .
  4. Servis tabağının altına koyalım pişen köfteleri de üzerine alalım.
  5. Domates ve biber közleyebilirsiniz yanına çok yakışıyor ve bir de sumaklı soğan ????
Deneyecek olanlara afiyet olsun????????.

Similar threads

Ödemiş Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 800 gram dana kıyma1 adet orta boy soğan3 – 4 adet yeşil biber3 adet domates1.5 su bardağı irmik5 yemek kaşığı tereyağı2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı karabiber3 yemek kaşığı sıvı yağTuz Ödemiş Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Ödemiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler 1 kg dana kıyma1 su bardağı irmik1 çorba kaşığı tuz2 adet domates1 çorba kaşığı kimyonEkmek dilimleriKırmızı toz biberKızartmak için sıvı yağ1 çorba kaşığı tereyağı Ödemiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kıymayı tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Muhteşem Lezzet Ödemiş Köftesi (İrmikli Köfte) Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilogram kıyma1 çay bardağı irmik1 adet rendelenmiş kuru soğanKimyonKarabiberTuzTereyağıToz kırmızı biberYarım ekmekDomatesMaydanoz Soğan salatası için; 1 adet kırmızı soğanYarım demet maydanozLimonZeytinyağı Muhteşem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Izgara Köfte (Bu Başka Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 300 gr dana kıyma1 adet orta boy soğan1 büyük diş sarımsak1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 çay bardağı sade soda3 yemek kaşığı galeta unuTuz, karabiberKırmızı tozbiberKimyon ( ben katmadım ) Izgara Köfte (Bu Başka Bir Lezzet) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet patates3-4 sivri biber Köfte harcı için 500 gram kıyma1 adet kuru soğan rendesi1 diş sarımsak rendesi1 adet küçük yumurta1 çay bardağı galeta unu (Ekmek içi)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı kimyon (Silme)Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt