Odun Ateşinde Göveçte Kuru Biberli Enfes Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 4-5 adet kuru biber
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Biraz tuz
Odun Ateşinde Göveçte Kuru Biberli Enfes Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru fasulyeleri en az 3-4 saat önceden ıslatın.
- Şişen fasulyeleri ben 5-10 dk kadar haşlayarak ilk haşlama suyunu döküyorum ki bu da fasulyenin gazlı olmasına engel oluyor.
- Gövecimize zeytinyağını alarak içine soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın 2. 3 dk kavurun.
- Domateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğrayarak karışıma atın.
- Üzerine tereyağını ekleyin.
- Daha sonra salçayı da ekleyin hepsi beraber biraz daha kavrulunca üzerine az haşlayıp suyunu süzdüğümüz kuru fasulyeyi ilave edin.
- Tuz ve kuru biberi de ekleyerek üzerine yeterince kaynamış su ilave ederek pişene dek kaynatın.
- Burada yemeğimiz odun ateşinde ağır ağır piştiğinden süre veremiyorum. Fakat odun ateşinde piştiği için kuru fasulyenin tadı lezzeti harika olacaktır. Afiyet olsun.