Öğrenci affı 13 yılı kapsıyor Öğrenci affı Meclis Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda iktidar ve muhalefetin oylarıyla kabul edildi İktidar ve muhalefetin ortak önergesiyle, tasarıda yer alan 28 Haziran 2000 tarihi, 7 Haziran 1995'e çekilirken, 1980'den sonra çıkarılan öğrenci aflarından yararlanmayanların da kapsama alınması sağlandı KİMLER YARARLANACAK Bağışlama kapsamına GATA, afiyet meslek yüksekokulları, Gevher Nesibe gibi okullardan ilişiği kesilenler de alındı Dizayn Genel Komite gündemine gönderildi İlişiği kesilenler, 2 ay içerisinde başvuracak Ön lisans ve lisans düzeyinde 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme ve 4 imtihan hakkı verilecek Açık öğretim, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri de yararlanacak Lisans üzerinde ilişiği kesilenlere; devam şartını yerine getirmedikleri dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı ve 3 sınav hakkı, devam şartını yerine getirip başarısız olanlara, başarısız oldukları dersler için 3 imtihan hakkı; istemeleri halinde bu dersleri değiştirerek 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı, yeterlik için 3 imtihan hakkı verilecek Yüksek lisans öğrencileri için 1, doktora öğrencileri için sene ivedi hazırlama süresi, doktora yeterlik sınavına girebilmek için tanıdık olmayan dil sınavında başarısız olanlara 3 sınav hakkı, tıpta uzmanlık alanlarında başarısız olanlara 3 sınav hakkı tanınacak sabah