iltasyazilim
FD Üye
Okinawa Diyeti
Okinawa Diyeti Nasıl Uygulanır?
1200 kalorilik lezzetli ve hafif bir perhiz Bu diyetin en manâlı özelliği, kilo vermeyi en dinç biçimde sağlaması Yani, öteki diyetlerde olduğu gibi kilolarla birlikte sağlığınızı da kaybetmeniz gibi bir tehlike söz konusu değil! Kısacası “Okinawa diyeti bir uçtan bir uca hem dinç beslenecek hem de 5 günde 2 kilo verebileceksiniz
Faydalı not; Buradaki tüm tarifler birer porsiyon için hazırlanmıştır Eğer perhiz yapacak ansızın pozitif kişi vara araç gereç sayısını o sayıyla orantılı olarak birkaç katına çıkarmanızda üstünlük var Bir öteki kayda değer nokta ise; Size sunulan tarifler arasından damak zevkinize kadar kahvaltı ve iki ara öğün seçebilir, öğle ile akşam yemeklerini birbirleriyle değiştirebilirsiniz
Kahvaltı
Müsli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (çekirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt
2 dilim çavdar ekmeğinin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün ve 2 dilim hindi göğsü ek edin 100 ml sütü, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırdıktan sonradan için
1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte çırptıktan sonradan yağsız tavada pişirin 2 dilim domatesi küçük bir dilim çavdar ekmeğinin üstüne yerleştirin 150 ml taze portakal suyu hazırlayın
3 yemek yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı öğütülmüş baharat, tuz ve biberle karıştırın Bu karışımı bir dilim çavdar ekmeğinin üstüne sürün Sandviçi 4 dilim frenk turbuyla zenginleştirin
40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonradan demlenmeye bırakın 1 kivi ile 75 gr taze inciri ince dilimler halinde kesin ve 100 ml sütle birlikte soğuttuğunuz pilava ekleyin
Ara Öğünler (Günde iki defa)
Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış darı, baharatlı tuzlu, 12 tatlı kaşığı yağ)
200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın
Salata: 2 havucu ve 12 rezenenin kökünü temizledikten daha sonra rendeleyin Salatanın üstüne 1 'er tatlı kaşığı bal, ceviz yağı ve limon suyu ilave edin
Muz Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 12 tatlı kaşığı öğütülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın Tatlıyı bekletmeden yiyin
Müsli: 30 gr çavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın 1 kivi ve 75 gr çileği minik çeper şeklinde belli Meyveleri, öğütülmüş 12 tatlı kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte çavdar gevreğinin üstüne dökün
150 gr salatalığı kocaman iri rendelediyin Üstüne 100 gr yağsız yoğurt, tuzlu, karabiber ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş dereotu ek edin Yoğurtla birlikte 1 susamlı galeta yiyin
1 dilim çavdar ekmeğinin üstüne 12 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin
1 2 porsiyon hindistan cevizi limon meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda 'kahvaltı' bölümünde bulabilirsiniz)
Bir dilim peksimet ve 100 gr çilek Sütlü kahve
1Gün
Öğlen
Tavuklu Sandviç
Taze adaçayı, bir parça sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 büyük dilim çavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 ufak salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi
Hazırlanışı:
Öğütülmüş adaçayını sumakla karıştırın Tavuk bonfliesini bu karışımın üzerine yatırın Teflon tavada düşük ısıda kızartın, baharatlandırın ve soğumaya bırakın Yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Bu karışımı ekmeğin üzerine sürün Marul yaprakları, tavuk filetosu, turp ve salatalık dilimlerini de ekmeğin üstüne yerleştirin
Akşam
Mozerella Peynirli Cevizli Kuşkonmaz
1 adet ufak limon, 120 gr esmer pirinç, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, öğütülmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri
Hazırlanışı:
Pirinci, ikiye böldüğünüz ufak limonla birlikte tuz suyun içinde hoşlayın Limonu sudan çıkarın Pirincin yarısını bir sonraki gün için saklayın, Kuşkonmazı, köklerini kestikten sonradan tuzlu suda 8 dakika her tarafında sote edin Suyunu çektirin ve yarısını bir sonraki güne ayırın Kuşkonmazı baharatlandırın Cevizleri öğütün, peyniri ince ince kesin ve kuşkonmazın üstüne serpiştirin Kuşkonmazı daha önce 220 derecede ısıtmış
olduğunuz fırına sürün
2 Gün
Öğlen
Kuşkonmaz Pilav – Salatalık
1 minik kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir önceki günden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinç (bir önceki günden hazır), maydanoz, birkaç yaprak marul
Hazırlanışı:
Soğanı ve salatalığı doğrayın Malzemeleri, limon suyu, tuz, karabiber, sumak ve yağla karıştırın Kuşkonmazı da kestikten daha sonra bütün malzemeleri pilavla karıştırın Salatayı baştan tuzlu ve biberle tatlandırın Üzerine maydanozu serpiştirin
Akşam
Havuç Çorbası
3 havuç, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 nehir kaşığı ayçiçek yağı, iyot tuzu
Hazırlanışı
Öğütülmemiş karabiber Havuçları ve patatesleri ufak zarlar şeklinde doğrayın 200 ml suyu bir tatlı kaşığı sebze suyu ve limonun suyuyla ısıtın Sebzeyi suda haşlayın Soğan ve mantarları ince ince kestikten daha sonra düşük ısıda suyunu çekinceye değin yağla sote edin Sebzeleri püre haline getirip tatlandırdıktan sonradan üzerine sote ettiğiniz mantarla birlikte servis edin Kıydığınız maydanozu yemeğin üstüne serpiştirin *
Okinawa Diyeti Nasıl Uygulanır?
1200 kalorilik lezzetli ve hafif bir perhiz Bu diyetin en manâlı özelliği, kilo vermeyi en dinç biçimde sağlaması Yani, öteki diyetlerde olduğu gibi kilolarla birlikte sağlığınızı da kaybetmeniz gibi bir tehlike söz konusu değil! Kısacası “Okinawa diyeti bir uçtan bir uca hem dinç beslenecek hem de 5 günde 2 kilo verebileceksiniz
Faydalı not; Buradaki tüm tarifler birer porsiyon için hazırlanmıştır Eğer perhiz yapacak ansızın pozitif kişi vara araç gereç sayısını o sayıyla orantılı olarak birkaç katına çıkarmanızda üstünlük var Bir öteki kayda değer nokta ise; Size sunulan tarifler arasından damak zevkinize kadar kahvaltı ve iki ara öğün seçebilir, öğle ile akşam yemeklerini birbirleriyle değiştirebilirsiniz
Kahvaltı
Müsli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (çekirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt
2 dilim çavdar ekmeğinin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün ve 2 dilim hindi göğsü ek edin 100 ml sütü, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırdıktan sonradan için
1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte çırptıktan sonradan yağsız tavada pişirin 2 dilim domatesi küçük bir dilim çavdar ekmeğinin üstüne yerleştirin 150 ml taze portakal suyu hazırlayın
3 yemek yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı öğütülmüş baharat, tuz ve biberle karıştırın Bu karışımı bir dilim çavdar ekmeğinin üstüne sürün Sandviçi 4 dilim frenk turbuyla zenginleştirin
40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonradan demlenmeye bırakın 1 kivi ile 75 gr taze inciri ince dilimler halinde kesin ve 100 ml sütle birlikte soğuttuğunuz pilava ekleyin
Ara Öğünler (Günde iki defa)
Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış darı, baharatlı tuzlu, 12 tatlı kaşığı yağ)
200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın
Salata: 2 havucu ve 12 rezenenin kökünü temizledikten daha sonra rendeleyin Salatanın üstüne 1 'er tatlı kaşığı bal, ceviz yağı ve limon suyu ilave edin
Muz Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 12 tatlı kaşığı öğütülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın Tatlıyı bekletmeden yiyin
Müsli: 30 gr çavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın 1 kivi ve 75 gr çileği minik çeper şeklinde belli Meyveleri, öğütülmüş 12 tatlı kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte çavdar gevreğinin üstüne dökün
150 gr salatalığı kocaman iri rendelediyin Üstüne 100 gr yağsız yoğurt, tuzlu, karabiber ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş dereotu ek edin Yoğurtla birlikte 1 susamlı galeta yiyin
1 dilim çavdar ekmeğinin üstüne 12 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin
1 2 porsiyon hindistan cevizi limon meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda 'kahvaltı' bölümünde bulabilirsiniz)
Bir dilim peksimet ve 100 gr çilek Sütlü kahve
1Gün
Öğlen
Tavuklu Sandviç
Taze adaçayı, bir parça sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 büyük dilim çavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 ufak salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi
Hazırlanışı:
Öğütülmüş adaçayını sumakla karıştırın Tavuk bonfliesini bu karışımın üzerine yatırın Teflon tavada düşük ısıda kızartın, baharatlandırın ve soğumaya bırakın Yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Bu karışımı ekmeğin üzerine sürün Marul yaprakları, tavuk filetosu, turp ve salatalık dilimlerini de ekmeğin üstüne yerleştirin
Akşam
Mozerella Peynirli Cevizli Kuşkonmaz
1 adet ufak limon, 120 gr esmer pirinç, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, öğütülmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri
Hazırlanışı:
Pirinci, ikiye böldüğünüz ufak limonla birlikte tuz suyun içinde hoşlayın Limonu sudan çıkarın Pirincin yarısını bir sonraki gün için saklayın, Kuşkonmazı, köklerini kestikten sonradan tuzlu suda 8 dakika her tarafında sote edin Suyunu çektirin ve yarısını bir sonraki güne ayırın Kuşkonmazı baharatlandırın Cevizleri öğütün, peyniri ince ince kesin ve kuşkonmazın üstüne serpiştirin Kuşkonmazı daha önce 220 derecede ısıtmış
olduğunuz fırına sürün
2 Gün
Öğlen
Kuşkonmaz Pilav – Salatalık
1 minik kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir önceki günden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinç (bir önceki günden hazır), maydanoz, birkaç yaprak marul
Hazırlanışı:
Soğanı ve salatalığı doğrayın Malzemeleri, limon suyu, tuz, karabiber, sumak ve yağla karıştırın Kuşkonmazı da kestikten daha sonra bütün malzemeleri pilavla karıştırın Salatayı baştan tuzlu ve biberle tatlandırın Üzerine maydanozu serpiştirin
Akşam
Havuç Çorbası
3 havuç, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 nehir kaşığı ayçiçek yağı, iyot tuzu
Hazırlanışı
Öğütülmemiş karabiber Havuçları ve patatesleri ufak zarlar şeklinde doğrayın 200 ml suyu bir tatlı kaşığı sebze suyu ve limonun suyuyla ısıtın Sebzeyi suda haşlayın Soğan ve mantarları ince ince kestikten daha sonra düşük ısıda suyunu çekinceye değin yağla sote edin Sebzeleri püre haline getirip tatlandırdıktan sonradan üzerine sote ettiğiniz mantarla birlikte servis edin Kıydığınız maydanozu yemeğin üstüne serpiştirin *