Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 2.5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ben kıymalı yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.(Ispanaklı,pırasalı,peynirli veya patatesli)
- 250 gram kıyma
- 3 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Sıvıyağ
- Tuz, pulbiber, karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml lik)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzun malzemelerini hepsini bir araya katarak ele yapışmayacak şekilde kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu 24 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz ve herbir bezeyi sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağ karışımına batırıp büyük bir tepsinin içine koyuyoruz.
- Sonra her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve 12 hamuru üst üste koyuyoruz.
- Diğer 12 parçayı da aynı şekilde elimizle açıp onları da tepsideki hamurun yanına üst üste koyup streçle kapatıp 15 dakika daha bekletiyoruz.
- Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. İç malzemelerimizin hepsini geniş bir tavaya koyup kavuruyoruz.
- Hamurumuz 15 dakika dinlendikden sonra üst üste koyduğumuz ilk 12 parçayı elimizle açtırarak yağlı tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine hazırladığımız harcı koyuyoruz.
- Diğer 12 parçayı elimizde açarak harcımızın üstünü kapatacak şekilde tepsiye koyuyoruz.
- Üstüne isterseniz sadece yağ sürün isterseniz yumurta sarısı sürün ben yumurta sarısı sürdüm.
- Önceden 180°de ısıtılmış fırına atıyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.