Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Oklavasız El Açması Çıtır Börek

Oklavasız El Açması Çıtır Börek
0
57

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
oklavasiz-el-acmasi-citir-borek.jpg

Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilogram haşlamalık patates
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Birer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biber
  • Eser ölçüde tuz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
Hamurun gereçleri:
  • 6 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı mesken imali sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un derin bir kaba alınır ortası havuz üzere açılır.
  2. Tuz ,sirke ve su konularak yavaş yavaş yavaş yoğurulur.
  3. Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  4. Üzeri streç ile kaplanır yarım saat buzdolabında artı 4 derecede dinlendirilir.
  5. Öteki bir tarafta patatesler haşlanıp kabukları soyulur ve rendelenir.
  6. Soğanlar yağda kavrulur patatesin üzerine eklenir.
  7. Öteki materyaller konularak düzgünce karıştırılır.
  8. Dinlenen hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır tabak büyüklüğünde açılır.
  9. Hamurun üzeri zeytinyağı ile yağlanır.
  10. Üst üste konur.
  11. Yarım saat daha bekletilir.
  12. Tezgah yağlanır.
  13. Hamurlar elle tepsi büyüklüğünde açılır.
  14. Yarım ay formunda katlanır.
  15. İçine harç konulur ve rulo yapılır, tepsiye dizilir.
  16. Her bir hamur için tıpkı süreç tekrarlanır.
  17. Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  18. Fırın kapağı çabucak açılmaz 10 dakika fırında dinlendirildikten sonra dışarı alınır.
  19. Üzerini örtmeden bekletilir ılıdığında servis edilir.
Afiyet olsun.

Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt