Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilogram haşlamalık patates
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Birer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biber
- Eser ölçüde tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 6 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı mesken imali sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un derin bir kaba alınır ortası havuz üzere açılır.
- Tuz ,sirke ve su konularak yavaş yavaş yavaş yoğurulur.
- Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Üzeri streç ile kaplanır yarım saat buzdolabında artı 4 derecede dinlendirilir.
- Öteki bir tarafta patatesler haşlanıp kabukları soyulur ve rendelenir.
- Soğanlar yağda kavrulur patatesin üzerine eklenir.
- Öteki materyaller konularak düzgünce karıştırılır.
- Dinlenen hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır tabak büyüklüğünde açılır.
- Hamurun üzeri zeytinyağı ile yağlanır.
- Üst üste konur.
- Yarım saat daha bekletilir.
- Tezgah yağlanır.
- Hamurlar elle tepsi büyüklüğünde açılır.
- Yarım ay formunda katlanır.
- İçine harç konulur ve rulo yapılır, tepsiye dizilir.
- Her bir hamur için tıpkı süreç tekrarlanır.
- Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırın kapağı çabucak açılmaz 10 dakika fırında dinlendirildikten sonra dışarı alınır.
- Üzerini örtmeden bekletilir ılıdığında servis edilir.
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı