Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Oklavasız El Açması Patatesli Gül Böreği Tarifi

Oklavasız El Açması Patatesli Gül Böreği Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
oklavasiz-el-acmasi-patatesli-gul-boregi-tarifi.jpg

Oklavasız El Açması Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 çorba kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım.)
  • 3 su bardağı+ 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Aralarını yağlamak için;
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
İç harç için;
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Oklavasız El Açması Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle geniş bir kaba hamur için gerekli olan sıvı malzemeleri alıp karıştıralım.
  2. Tuzunu ekleyelim ve elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştıralım.
  3. Hamurumuz yoğunlaşınca ün ekleyerek elimizle yoğurmaya devam edelim.
  4. Elimizi güzelce temizleyelim ve kalan 1 çorba kaşığı unu tezgaha serperek hamuru tezgaha alalım ve toparlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzu eşit 8 parçaya bölüp elimizi hafif unlayarak yuvarlayalım.
  6. Yapışmasın diye unlamış olduğumuz bir tabağa alıp, üzerini streç filmle kapatalım ve en az yarım saat dinlendirelim. (yeterli olacaktır. ).
  7. İç harcımız için patatesleri minik küpler halinde doğrayalım, dilerseniz rendeleyebilirsiniz fakat benim yaptığım şekliyle daha lezzetli oluyor. Havuçları rendeleyip, soğanları yemeklik doğrayalım.
  8. Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alıp, içine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  9. Havuç ve patatesi ekleyip karıştıralım ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte biraz pişirelim.
  10. İçine baharatlarını ve tuzunu ekleyelim ve iyice karıştıralım. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra soğuması için bir kenara alalım.
  11. Ara katları yağlayacağımız yağı hazırlayalım. Bunun için; bir tavaya tereyağını alıp yakmayacak şekilde eritelim ve içine sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
  12. Dinlenen bezelerimizi teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve açtığımız hamurları yerleştirecemiz tabağı biraz yağlayalım ve ilk açtığımız bezeyi yerleştirelim.
  13. Bu açmış olduğumuz bezeyi 2-3 çorba kaşığı hazırladığımız yağ ile her yerini yağlayalım.
  14. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp, aralarını yağlayarak üst üste koyalım ve kalan yağı üzerine dökelim ve streç filmle kapatalım. En az 15-20 dakika dinlendirelim.
  15. Dinlenen hamurun üzerini açalım ve en alt kısmı en üste gelecek şekilde hamurları çevirelim. Yani açmaya ilk açtığımız hamurdan başlamış olacağız.
  16. Hamuru açacağımız yeri biraz elimizle yağlayalım ve ilk hamuru tezgaha alalım ve yavaş yavaş kenarlarında çekerek dikdörtgen şeklinde açalım.
  17. Sağ, sol kenarlarını ve alt kısmını 2’şer cm katlayalım.
  18. Üst kısmına hazırladığımız harcımızdan koyalım.
  19. Rulo şeklinde saralım ve gül şekli verip, yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
  20. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye yerleştirelim.
  21. Kalan yağımızı böreklerin üzerine sürelim.
  22. Önceden ısıtmış olduğumuz 180-190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika
Oklavasız El Açması Patatesli Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Oklavasız El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı unYarım yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke2 su bardağından 2 parmak eksik su İç harcı için; 500 gram ıspanakBeyaz peynirLorPeyniriYeşil soğan Hamuru bekletmek için; 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Oklavasız El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
El Açması Oklavasız Baklava (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı tereyağı2 yumurta1 paket kabartma tozu1 çimdik tuz1 yemek kaşığı sirke5 su bardağı un Şerbeti İçin 4,5 su bardağı su4,5 su bardağı şeker1 kaç damla limon suyu Üzeri İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 paket instant maya5 yemek kaşığı sıvı yağ2 küp şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım3 adet büyük boy patates2 adet soğan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt