Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 klasik su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (veya 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabiliriz)
- 250 gram istediğiniz peynir olur (veya patatesli ,kıymalı da olur)
- 1 demet maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu veya susam
Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğuracağımız kabın içine 2 su bardağı ılık suyu,şekeri,yağı,instant mayayı ve tuzu alalım karıştıralım kapağını kapatıp 5 dakika bekletelim.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile karıştıralım koyulaşınca elimizle toparlayalım güzelce yoğuralım (elimize yapışmaması için elimizi sıvı yağa değdirelim )hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Kapağını kapatalım sofra bezine saralım mayalanmaya bırakalım. 35 dakika da mayalanan hamuru elimizle toparlayıp havasını alalım dört beze yapalım.
- Bezeleri sıvı yağ sürelim bir kenara alalım üzerine tepsi kapatalım 10 dakika bekleyelim hemen kabarıyor.
- Bezenin birini alalım elimizi yağa batırıp bastırarak büyütelim zaten kendiliğinden açılıyor.
- Üzerine 1kaşık yağ dökelim elimizle her yerine sürelim.
- Maydanozu peynir harcından serpelim fotoğraflar da var ????rulo yapalım ve ruloyu elimizin altında hafifçe uzatalım.
- Kendi etrafında dolayalım üzerine her tarafı aynı şekilde bastırarak büyütelim.
- Tepsiye pişirme kağıdı serelim böreği tepsiye yerleştirelim.
- Diğer bezeleri de aynı şekil de yaparak tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp fırça ile sürelim ve çörek otu serpelim.
- 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim. Püf püf pişen börekleri fırından alınca üzerini örtelim ki yumuşacık kalsın. Afiyet olsun.