Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oksijen yoksunluğu

Oksijen yoksunluğu
0
77

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Biliyorsunuz ki oksijen yaşam icin en gerekli şeydir Ama yediklerimizin, hucrelerimize hayat veren oksijeni nasıl cal­dığım, hastalıklara ve olume nasıl neden olduğunu belki de bilmiyorsunuz Bu hırsızlık duşunulduğunde neyle beslen­meyi sectiğimiz oldukca onemli bir konudur Peki, hangi be­sinin bedene oksijen verip hangi besinin bedenden oksijen caldığını nereden bilebiliriz?
Eğer fen bilgisi dersinde oğrendiğiniz fotosentez konusu­nu hatırlayacak olursanız, yeryuzunde ve karada yaşayan butun bitkilerin, su ve karbondioksidi alıp atık madde olarak oksijen verdiğini hatırlarsınız Bu yuzden bitkisel besinler, kendi klorofil iceriklerindeki molekuler yapılarında bulunan oksijenden meydana gelirler Klorofil, bitkinin “kanıdır Bit­kiye belirleyici bir ozellik kazandıran, yeşil veya mor rengi veren proteindir Klorofil, hemoglobin (insan kamnda oksije­ni taşıyan hucre) ile nerdeyse aynıdır Bu besinleri hala canlı­larken yediğimizde neler olduğunu hic duşundunuz mu? Bedenimizi, sağlıklı bir şekilde hayatta kalabilmemiz icin gerekli olan oksijenle beslerler Bedene oksijeni sadece ve sade­ce canlı besinler getirebilir
Klorofilin yapısı hakkında bilinenler, yeni keşfedilmiş şey­ler değildir Yirminci yuzyılın başlarında farmakolojide klo­rofil, cephaneliğin en işe yarar silahı olarak benimsenmek­teydi Bircok doktor klorofili, ulser ve cilt hastalıklarında ağ­rı kesici ve nefes temizleyici olarak kullandı Sonradan Temple Universitesi’nde deneysel patoloji bolumunun direktoru olan Dr Benjamin Gurskin, American Journal of Surgery’de ya­yınlanan yazısında, klorofilin ceşitli hastalıkların tedavisinde kullanımına binden fazla ornek gosterdi Meslektaşlarının da tecrubeleri uzerine yazdığı makalede, “Gelişimin ya da teda­vinin olmadığı tek bir vakanın olmaması son derece şaşırtı­cı, diyordu7 1941′in sonlarında, Reader’s Digest, bir besin ve ilac olarak klorofilin muazzam potansiyelini tartışan “Klorifilin Yeşil Mucizesi (The Green Magic of Chlorophyll) adlı bir makale yayınladı
1940 ortalarında, klorofilin ilac olarak kullanımı en ust se­viyedeydi Ama ne yazık ki sıvı klorofil, guvenilmez bir şek­le donuşturulmuştu; cunku klorofili şişelemek ve birkac saat­ten fazla stoklamak doğru değildi
Taze klorofilin fermente edilmesi ve bazı minerallerle bağ­lanmasıyla uretilmiş sentetik bir klorofil esansı doğru bir madde değildi Ayrıca bircok yan etkisi vardı Bir tedavi şek­li olan klorofil, gozler onune serilen carpıcı etkilerine rağmen tıbbi profesyonelliğin golgesinde kaldı Klorofil ve diğer bir­cok doğal antiseptiğin yerine, hızlı hareket eden antibiyotik­ler ve kimyasal antiseptikler gecti
Gunumuzde, klorofilin onemi ve faydaları buyuk capta kavranmış durumdadır Kandaki oksijeni artırmaya dayanan Hipokrat diyetinde klorofilin daha onemli fonksiyonları var­dır Yuksek yağ ve proteine dayalı beslenmede, oksijen miktarımız onemli olcude azalır Dr John Gainer, Ağustos 1971′de Science Nezvs’de yayınlanan makalesinde, kan plaz­masındaki proteinin olculu bir şekilde artışı halinde dahi ok­sijen seviyesinin %60 civarında azalacağını belirtiyor9 Ben de, kandaki yetersiz miktarda oksijenin, duşuk enerji, tembel sindirim sistemi ve tembel metabolizmaya yol actığını bul­dum Bu belirgin işaretler, ciddi hastalıkların izlenebileceğini mujdelemiyor mu?
Yeterli oksijen deposundan yoksun olmak hastalıklara da­vetiye cıkarır Aslında Fizyoloji ve İlac Nobel Odulu sahibi Dr Otto VVarburg, The Cause And Prevention ofCancer adlı ki­tabında, kanserin en buyuk nedeninin oksijen yoksunluğu olduğunu ve istikrarlı bir “hucrelere oksijen depolama siste­mi ile kanserin suresiz olarak onlenebileceğini yazıyor
Madem oksijen sağlıklı bir yaşam icin bu kadar onemli, oyleyse neden coğumuz oksijen yoksunuyuz? Otomatik ola­rak alınan nefes, bedene her gun bir miktar oksijen sağlar Ancak bizi derin nefes almaktan alıkoyan hava kirliliği ve ha­reketsiz yaşam tarzlarımız yuzunden coğu insan sağlıklı bir yaşam icin gereken oksijeni alamaz Oksijen yoksunu yiye­cekler de cabası Hazır ve işlenmiş yiyecekler oksijen icer­mez Doğrusu, oksijen iceren yiyecekler de pişirildiklerinde oksijenlerini kaybederler Pişirildiğinde yemekte oluşan aroma, oksijen molekullerinin yemeği terk ettiğinin fiziksel ifa­desidir Ote yandan, canlı besinlerle beslenme, bedene surek­li ve bereketli bir oksijen kaynağı sağlar
Koyuyeşil lifli sebzeler, brokoli, kereviz, lahana ve filiz iceren Hipokrat diyetinde, klorofil acısından zengin bircok yiyecek bulacaksınız En azından, kok sebzelerden, tahıl ve meyvelerden de oksijen sağlayabilirsiniz
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt