Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça)

Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (beyazları içine)
  • 1 paket kuru/instant maya (10 g)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6- 6,5 su bardağı un (kontrollü)
İçine:
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı beyaz peynir)
Üzerine : (sizin tercihiniz bağlı ben bunları kullandım)
  • 1 tane kırmızı ya da yeşil biber
  • 10 tane sucuk dilimi ya da kiraz domates dilimi
  • 10 tane zeytin
  • Yumurta sarısı

Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaseye ılık süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, toz şeker, maya ve tuz alınarak çırpılır. İçine elenerek denetimli halde un eklenir ve yoğrulur.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri streç sinema ile kapatılarak yaklaşık 50 dk mayalanmaya bırakılır. (aceleniz varsa 50 derecelik fırın ısıtıp mayalayabilirsiniz).
  3. Üzerine kapya biber uzun şeritler, sucuk dilimleri yarım ay halinde doğranır. Zeytini çok formunu bozmadan çekirdeğinden ayırın. Kaşar peynirini rendenin ince tarafı ile öbür kaseye rendeleyin.
  4. Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler ayrılır. Bezeler uzunlamasına açılarak ortasına peyniri yerleştirilir, kapatılır ve uzunlamasına olan formu bozulmaz.
  5. Bıçakla üzerine 5 tane çizik atılır.
  6. Çiziklerin ortasına biber, sucuk dilimi ve zeytin yerleştirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  7. Üzerine bez örtülerek 15 dakika tepsi mayasında bırakılır.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılan 200 derece fırında pişirilir.
Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı maya2 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığından biraz az tuz2 dolu yemek kaşığı nişasta2 adet yumurta beyazı Ortası için; Peynir Üzeri için; Yumurta sarısıSusam ve çörek otu Kabardıkça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Pamuk Poğaça Kabardıkça Kabaran Mükkemmel Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya4 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz7 su bardağı un herkeste tıpkı gitmeyebilir denetimli olunYumuşak ele yapışmayan bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Kabardıkça Kabaran Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 paket hazır pakmaya harcı2 yumurta akı s(arılar üzerine sürülecek)1 bardak ılık su1 bardak ılık sütYarım su bardağı sıvı yağ6 yahut 7 su bardağı un *ben 6 bardak kullandım1 tatlı kaşığı tuzGerektiği kadar beyaz peynir yada kaşar2 yahut 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Yumuşacık Kabardıkça Kabaran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı yoğurt2 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz5 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı instant maya3 adet yumurta (Sarıları üzeri için ayırın)Alabildiği kadar un İçi için; 2 adet orta boy patates Yumuşacık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Kabardıkça Kabaran Tepsiye Sığmayan Yumuşacık Yoğurtlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 paket indesit maya göz kararı tuz1 yemek kaşığı şekerAldığı kadar un Üzeri için 1 yumurta sarısı Kabardıkça Kabaran Tepsiye Sığmayan Yumuşacık Yoğurtlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt