Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okullarda Kıyafet Serbestliğinin Şartları

Okullarda Kıyafet Serbestliğinin Şartları
0
79

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Okullarda Giysi Serbestliğinin Şartları Bu konu; okullarda kılık kıyafet serbestliğpi şartları hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, bugün devlete ait gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren okullarda kılık giysi serbestliği ile ilgili olarak vatandaşların aklında oluşan bir takım sorulara cevap olması için, kılık giysi serbestliği ile ilgili şartları bu sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz 1549039408 1549039408 okullardakiyafetserbestligininsartlari5c547735a7f1bokullardakiyafetserbestligininsartlari5c547735a7f1b okullardakiyafetserbestligininsartlari5c547735a7f1b Ulusal Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Belli Zararsız 'kot pantolon giyilebilecek mi?sorusuna aynen şu yanıtı verdi; ''Giyilebilir Bunda bir sakınca değil'' Peki neler yasak olacak? Bunu da Müsteşar şöyle sıraladı; Belirtilmiş simgelerin, armaların, rozetlerin takılması yasaklanmış Öğrenci sadece bir mektep rozeti varsa takabilir İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek, mevsim şartlarına uygun olmayan giysilerin giyilmesi de yasaklanmış BAKIMLI TAYT VE ŞORT YASAKLANMIŞ Yırtık, delinmiş, saydam, insanın iç kıyafetlerini ve tenini gösterecek kıyafetler de yasak Karoser hatlarını belirten, fazla sicacik tayt, şort gibi kıyafetler yasaklanmış MAKYAJ DA YOK Siyasi amblem taşıyan kıyafetler yasaklanmış *Hem özellikle kız öğrencilerin makyaj yapması da yasaklanmış *Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak *Erkek öğrenciler bıyık ve sakal bırakamayacak YIL BAŞINDA ALINMIŞ MEKTEP FORMALARI NE OLACAK? Müsteşarın açıklaması şöyle: Bu yıl çocuklar için alınan giysiler gelecek yıllarda da okulda giydirilebilir Biz, okulda tanımlanmış bir giysi düşüncesini ortadan kaldırıyoruz Onun dıştan, çocuğun zaten giymekte olduğu süveteri, gömleği, ceketi varsa bunları yeniden giyebilir Bunu yasaklayan bir durum yok Bu, kişinin tercihine bırakılmış bir konuBu yıl için çocukların formalarının alındığının ve dolayısıyla bunun için masraf yapıldığının altını çizen Zararsız, böylece uygulamanın 20192019 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacağını söyledi AİLEYE SIKLET GETİRECEK Mİ? Yeni uygulamaların ailelere daha artı fiziksel tarti getireceği iddialarının hatırlatılması üzerine Zararsız, ''Doğrusu bunu anlamakta zorlanıyorum Bu çocuk zaten bir şeyler giyiyor evinde Kişi ya da ailenin kazanç seviyesine kadar bir şeyler giyiyor ve bu giydiği şeyle okula devam edecek Niye ek bir şey gelsin ki'' ifadelerini kullandı * MERAK EDENLERE EK VERI Eğitimde yeni bir dönem açan bağımsızlık kıyafet yönetmeliği yürürlüğe girdi Fakat buradaki en büyük sorunlardan biri de fiziki durumu iyi olmayan öğrenvilerin ne oluşturacağı Eğitimde denklik ilkesini de yakından ilgilendiren bu koşul Milli eğitim bakanına soruldu Bakan Dinçer konuya şöyle açıklık getirdi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zaten maddi durumu iyi olmayan ailelere başvurmaları halinde ayni ve nakdi yardım zarfında gerekli fiziksel desteği sağlamaktadır Buradan da anlaşılacağı üzere ailelere konu ile ilgili gerekli maddi takviye sağlanacak  

858,506Konular
983,050Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt