bilgisayarci
FD Üye
Ölçüsü Şaşmayan Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram margarin/tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket şeker vanilyası
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Fındık ceviz arzuya göre tercih edilebilir
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3.4 damla limon
Ölçüsü Şaşmayan Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbet malzemelerimizden limon hariç hepsini uygun bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Bir kaç dakika kaynadıktan sonra limonlarımızı damlatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım. Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Oda sıcağında ki margarin/ tereyağı yoğurma kabına alalım. Pudra şekeri, yumurtayı koyup, yoğuralım. Harmanlanmaya başlayınca kabartma tozu vanilya ve yavaş yavaş un ekleyelim.
- Eğer içine çekilmiş fındık atacaksanız rondandan geçin ve bu sırada atın ben üzerine tercih ettim.
- Daha sonra fırının 170-180 arasında ısıya ayarlayalım ve 25-30 dakika dikkatli bir biçimde pişirin.
- Daha sonra fırın tepsimizi alalım. Soğumuş şerbetimizi ile ıslayın çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Ölçüsü Şaşmayan Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı