Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tarifi

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tarifi
0
67

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
olcusu-sasmayan-tam-tutan-asure-tarifi.jpg

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 150 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru incir
  • 150 gram kuru üzüm
  • 1 su bardağından biraz az fındık
  • 2 litre su (buğdayları pişirmek için)
  • 4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
  • 1,5 su bardağı sıcak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske karabiber

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak nohut ve fasulyeyi 1 gece suda bekletelim. Sabah başka ayrı haşlayalım.
  2. Buğdayı yıkayıp, tencereye alalım, üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatalım.
  3. Çıkan sarı suyu süzelim.
  4. Tıpkı süreci bir kere daha yapalım ve suyunu süzelim.
  5. Daha sonra üzerine 2 litre kadar su ekleyip, 50 dk kadar buğdayı kaynatalım. (dilerseniz akşamdan iki sefer kaynatıp, suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız, 15 dk kaynatmak kâfi olacaktır. ).
  6. Kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğrayalım.
  7. Akabinde doğradığımız bu meyveleri ve kuru üzümü geniş bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve bekletelim.
  8. Ortada gerektikçe sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin. Suyu azalan buğdaylarımıza biraz daha sıcak su ekleyelim.
  9. Yaklaşık 50 dakika kadar kaynattığımız ve yumuşayan buğdaya yıkanmış pirinç, pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümünde suyunu süzerek ekleyelim ve 15 dk kadar kaynatalım.
  10. Küçük bir cezve içerisine karanfil alalım ve suyu da ekleyerek 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  11. Bu sırada suyu azalan buğdaylarımızın üzerine tekrar sıcak su ek edelim.
  12. Son olarak süzgeçten geçirdiğimiz karanfil suyu, fındık, sıcak süt, şeker, isteğe bağlı tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve yaklaşık 15-20 dk daha kaynatalım. Altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  13. Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun❤️.
 

Similar threads

Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak )2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek)2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek)150 gram kuru kayısı150 gram kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ)3 su bardağı haşlanmış nohut3 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyarım çay bardağı pirinç2 adet portakal kabuğu rendesiYarım limon kabuğu (İnce doğranmış)1 adet çubuk tarçın2 adet tatlı elma200 gr kuru üzüm200 gr kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar)1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan)750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak)750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Gereçler Yarım kg aşurelik buğday1 su bardağı nohut1 su bardağı kuru fasulye1 su bardağı badem1 su bardağı çiğ yer fıstığı1 su bardağı kuru kayısı1 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı fındık1 su bardağı incirÇeyrek su bardağı kuş üzümüÇeyrek portakalÇeyrek çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Sütlaç (Ölçüsü Şaşmayan) Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt2 su bardağı sıcak su1 çay bardağı pirinç1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya2 yemek kaşığı nişastaTarçın Sütlaç (Ölçüsü Şaşmayan) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirinçleri öncelikle haşlayalım süte ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt