![olcusu-tastamam-sutlac-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/13/olcusu-tastamam-sutlac-tarifi.jpg)
Ölçüsü Tastamam Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 paket süt
- 1 paket vanilin
- 3 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
Ölçüsü Tastamam Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar
![Gülen yüz :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/7.0/png/unicode/64/263a.png)
- Öncelikle tencereye 2 bardak suyu ve yarım bardak pirinçi alın ( pirinç yıkanıp süzülmüş olsun). Suyunu çekip haşlansın.
- Daha sonra üstüne 1 litre sütü ve vanilini döküp biraz karıştırıp kaynamaya bırakın. O kaynaya dursun siz de bi kasede 3 kaşık nişasta ile yarım bardak sütü iyice karıştırın (ister 1 litrenizden olsun bu yarım bardak süt isterseniz de ayrıyetten dolaptan çıkarın çok bi farketmiyor).
- Ardından kaynayan sütün içine bu nişastalı karışımı ve şekeri döküp karıştırın. Ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
- Kaynayan sütlacı hemen sütlaç kaplarına alıp fırın tepsinize bırakıp fırın tepsinizi de yarıya kadar su ile doldurun.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika üstünün kontrollü şekilde kızarmasını bekleyin.
- Sonra dolapta soğumaya bırakın. Ben üstünü antep fıstığı tozuyla süsledim. Süsleme tercihini size bırakıyorumm.
Ölçüsü Tastamam Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı