Epeyce Lezzetli Lokum Üzere Sebzeli Tavuk Kızartma Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk patates 4 böldüm
- 1 büyük havuç halka halka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kemiksiz incik
- Yarım kapya
- 3 ufak domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı pul biber
Hayli Lezzetli Lokum Üzere Sebzeli Tavuk Kızartma Tanımı Yapılışı
- Tavuğumuz doğruyoruz ben biraz büyük doğradım yıkadım süzdüm.
- Yağı teflon tencereye aldım.
- Kızınca tavukları bir mühürledim.
- Sonra patates ve havucu ek edelim.
- Kapağını kapatalım.
- Yumuşayınca patatesler üzerini açalım.
- Tuzunu ek edelim hoş kızartalım. Yanına domatesi kapya biberi ek edelim ,baharatları ek edelim karıştıralım.
- Kızartmanın tadı hayli hoş oluyor bu türlü hepsi bir ortada kızardığı için deniyecek olanlara afiyet olsun.