Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oligarşi ile yonetilen ulkeler hangileridir, Oligarşi nedir?

Oligarşi ile yonetilen ulkeler hangileridir, Oligarşi nedir?
0
166

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Oligarşi nedir, Oligarşik yonetim bicimi, Oligarşiyle yonetilen ulkeler

oligarşi; dece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır

sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk huzursuzluk cıkarır bu yuzden oligarşi cok tutulan bir yonetim şekli değildir

oligarşi yonetiminde halkı yoneten kesim ticarettarımhayvanc ılık vb turu işlerle ilgilenen yani 1 sınıftaki insan topluluğudur

dunyada oligarşi ile yonetilen topluluk yok denecek kadar az bir kesimi oluşturur

suudi arabistan ve iran yanibasimizda ki orneklerdirbir cok afrika ulkesinde de ornekler vardır

Similar threads

Oligarşi ile yonetilen devletler hangileridir Oligarşi, halkı sadece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır Sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Oligarşi nedir, Oligarşik yönetim biçimi, Oligarşiyle yönetilen ülkeler oligarşi; dece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir idare şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde derslik ayrımı vardır sınıf ayrımı olunca somut ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
224
Oligarşi İle Yonetilen Ulkeler Nelerdir? Oligarşi nedir Oligarşi ile yonetilen ulke var mıdır, Bir ulkenin belli bir grup veya zumre tarafından yonetilmesidir Burdaki grup veya zumre ulkedeki askeri, siyasi veya ulkenin ileri gelenlerinden oluşur Yani devlet yonetiminin azınlık bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Oligarşi ile yönetilen devletler hangileridir Oligarşi, halkı sadece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir yönetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde sınıf ayrımı vardır Sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden insanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Teokrasi nedir, Teokrasi yonetim şekli, Teokratik yonetim, Teokrasi ile yonetilen ulkeler Teokrasi dine dayalı yonetim bicimini tanımlamak icin kullanılan terim (Dinerki) Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt