
Oma (Şəki) Şekeli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- Süt 2 bardak
- Kuru maya 1 paket
- Şeker 2 bardak
- Vanel 1 paket
- Yumurta 2 adet
- Tuz 1 tutam (Çay kaşığının ucunda)
- Un 8 bardak (Lazım gelirse azıcık ek edin)
- Sarı zencefil
- Kakule zevke nazaran bir tutam
Oma (Şəki) Şekeli Çörek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak ılık sütü kaba koyuyoruz üzerine mayayı ek edip 5 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra üzerine yumurtaları, şekeri, vanel, tuz, sarı zencefil, kakuleyi ek edip karıştırıp sonrasındada unu döküyoruz.
- Yoğurduktan sonra streçle örtüp kabın üzerini mayalanmaya bırakıyoruz. Düzgünce mayalandıktan sonra hamuru ikiye bölüyoruz.
- Her kündeni sobanın kabına koyup yayıyoruz, ne çok kalın nede ince olmayacak, orta kalınlıkta olsun.
- Üzerini yumurtalayıp bezek veriyoruz. 10 15 dakikada soba kabında saklıyoruz şişsin diye.
- Daha sonra 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun.