Evvel Elde Sonra Ağızda Dağılan Simit Poğaça (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller
- 3.5 su bardağı un (herkeste tıpkı gitmeyebilir) denetimli olun
- 1 su bardağı kavrulmuş susam ( 150 gram )
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı ( 100 ml )
- 1 çay bardağı yoğurt ( 100 gram )
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz ( 10 gram )
- 1,5 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı pekmez ( 40 gram )
- 1 adet yumurta
- Dilediğiniz kadar kaşar yahut beyaz peynir
Evvel Elde Sonra Ağızda Dağılan Simit Poğaça (Mayasız) Tanımı Yapılışı
- Evvel sıvı materyaller karıştırılır daha sonra başka gereçler ve unuda denetimli bir biçimde ekledikten sonra yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- 10 dakika dinlendirilir.
- Daha istediğiniz büyüklükte bezeler alınır yuvarlak bir hal verilir bezeleriniz çok ince olmasın çokta kalın olmasın.
- Hamurun ortasına isteğiniz bir peynir yerleştirip ortasını birleştirip aksi çevrilir.
- Evvel pekmez sonra susama bulayıp tepsiye yerleştirilir bütün süreç bittikten sonra bıçakla kesikler atılır.
- Isınmış fırın öncelikle 40 derecede 5 dakika poğaçalar bekletilir daha sonra fırın ayarı 180 derecede pişirilmeye devam edilir.
- Bende 25 dakikada pişti herkesin fırını birebir olmayabilir denetimli olun.