Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Simit Poğaça (Mayasız)

Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Simit Poğaça (Mayasız)
0
106

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
once-elde-sonra-agizda-dagilan-simit-pogacamayasiz.jpg

Evvel Elde Sonra Ağızda Dağılan Simit Poğaça (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller

  • 3.5 su bardağı un (herkeste tıpkı gitmeyebilir) denetimli olun
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam ( 150 gram )
  •  125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ( 100 ml )
  • 1 çay bardağı yoğurt ( 100 gram )
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( 10 gram )
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı pekmez ( 40 gram )
  • 1 adet yumurta
  • Dilediğiniz kadar kaşar yahut beyaz peynir

Evvel Elde Sonra Ağızda Dağılan Simit Poğaça (Mayasız) Tanımı Yapılışı

  1. Evvel sıvı materyaller karıştırılır daha sonra başka gereçler ve unuda denetimli bir biçimde ekledikten sonra yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. 10 dakika dinlendirilir.
  3. Daha istediğiniz büyüklükte bezeler alınır yuvarlak bir hal verilir bezeleriniz çok ince olmasın çokta kalın olmasın.
  4. Hamurun ortasına isteğiniz bir peynir yerleştirip ortasını birleştirip aksi çevrilir.
  5. Evvel pekmez sonra susama bulayıp tepsiye yerleştirilir bütün süreç bittikten sonra bıçakla kesikler atılır.
  6. Isınmış fırın öncelikle 40 derecede 5 dakika poğaçalar bekletilir daha sonra fırın ayarı 180 derecede pişirilmeye devam edilir.
  7. Bende 25 dakikada pişti herkesin fırını birebir olmayabilir denetimli olun.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt